Разполага ли Украйна с мръсна бомба? Това е била тема за разговор

...
Разполага ли Украйна с мръсна бомба? Това е била тема за разговор
Коментари Харесай

Шойгу в разговор с Китай и Индия: Украйна има мръсна бомба

Разполага ли Украйна с  " мръсна бомба "? 

Това е била тематика за диалог през днешния ден сред министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу и неговия китайски сътрудник Уей Фенге, съобщи Кремъл. 

По-рано денем Шойгу предизвестил и индийския министър на защитата Раджнат Сингх за вероятни провокации от страна на украинците посредством приложимост на " мръсна бомба ".

Това оповести самият Сингх на профила си в " Туитър " без да издава доколко се доверява на обвиняванията на Москва.

" Днес проведох телефонен диалог с министъра на защитата на Русия господин Сергей Шойгу. Обсъдихме двустранното съдействие в региона на защитата, както и влошаващата се обстановка в Украйна. Той ме осведоми за разрастващата се обстановка в Украйна, в това число за опасенията си от възможни провокации посредством използването на " мръсна бомба ". Потвърдих позицията на Индия за нуждата да се върви по пътя на разговора и дипломацията за ранно разрешаване на спора. Също по този начин показах, че никоя страна не трябва да прибягва до нуклеарната алтернатива, защото вероятността за потребление на нуклеарни или радиологични оръжия опонира на главните правила на човечеството ".

Also pointed out that the nuclear option should not be resorted to by any side as the prospect of the usage of nuclear or radiological weapons goes against the basic tenets of humanity.
— Rajnath Singh (@rajnathsingh)

Украйна и западните страни отхвърлят безпочвените обвинявания на Русия и показват опасения, че Москва търси мотив за следваща ескалация на войната.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР